F.A.Q.

Wij vinden het belangrijk dat u de beste kwaliteit PVC ontvangt. Kwalitatief goede PVC blijft langer mooi, is egaal doorzichtig (geen wolkvorming) is beter bestand tegen invloeden als UV-straling en bevat geen weekmakers. Omdat wij tezamen met de Duitse vestiging een grote afname doen in het basisproduct kunnen wij u voor de geboden kwaliteit zeer scherpe prijzen bieden. De eigenschappen van de PVC kunt u nakijken in de datasheets https://pvclamellen.nl/materiaaleigenschappen.

Wij maken onze calculatie gebaseerd op uw opgave. Hoe preciezer uw opgave is, hoe beter het gordijn zal passen. Indien u voor de optie “in de dag” kiest luistert de breedte erg nauw. De opgegeven breedtemaat mag dan absoluut niet de werkelijke breedte overschrijden. Qua hoogte heeft u iets meer speling. Maar u wilt niet dat de lamellen op de grond komen te liggen, maar ook niet dat ze te kort zijn zodat er een grote spleet is. Probeert u alstublieft de maat minimaal in hele centimeters op te meten, en rond dit desnoods af naar beneden.

Nee. Naast de lamel-lengte nemen het ophangsysteem en de klemmen ook hoogte in beslag. Maar dat rekenen wij voor u uit op basis van uw opgegeven dagmaat hoogte. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over de ruimte voor het ophangsysteem en geeft alleen de dagmaat op.

Nee. Het gordijn heeft ten behoeve van de doorloop, ruimte nodig om te kunnen bewegen. Ook zijn de lamellen onderling niet gekoppeld. Tevens moeten de lamellen vrij kunnen hangen waardoor deze heel iets boven de vloer komen te hangen.

Dat is mogelijk ja. Omdat uw opening bijna nooit een exacte veelvoud is van de door u gekozen lamellenbreedte met overlap is er altijd kans dat u aan de zijkant nog een kleine opening overhoudt.  Dit is heel normaal en inherent aan het product.

Indien producten onverhoopt beschadigd bij u zijn aangekomen, niet voldoet aan de opgegeven maatvoering, of als deze niet voldoen aan de kwaliteitseisen die redelijkerwijs gesteld kunnen worden heeft u mogelijk recht op garantie. Leest u alstublieft onze Algemene Voorwaarden voor gedetailleerde informatie hieromtrent.

Uw product is zorgvuldig voor u op maat gemaakt. Dat betekend een unieke combinatie in lengte, aantal en materiaalkeuze. De kans dat een andere klant exact dezelfde combinatie zoekt is klein. Tevens kunnen er ongezien gebruikssporen zijn ontstaan waardoor wij een andere koper geen nieuwstaat kunnen garanderen bij wederverkoop. Wij hebben daarom geen retourservice. 

De konfigurator toont een advieslabel op basis van de door u opgegeven hoogte. Hoe langer de lamel, hoe zwaarder deze is, en hoe sterker deze dus moet zijn. Kies dus altijd minimaal voor het door ons geadviseerde type. Indien u hogere isolerende en afdichtende eigenschappen wenst kunt u altijd een type zwaarder kiezen (breder en dikker), en- of een grotere overlap nemen. Bij het toenemen van de dikte van de lamel neemt echter de buigzaamheid af waardoor de doorloopweerstand weer iets toeneemt. Ook een grote overlap verhoogt de weerstand. Bij een Lamel van 400*4mm met een overlap van 4 haken kan de doorgang als zwaar worden ervaren. Bij standaard loopdeuren voor personen adviseren wij altijd te kiezen voor lamellen van 200*2mm.

Ja. Alleen zijn deze standaard niet op voorraad. Neemt u alstublieft contact met ons op voor de mogelijkheden.

Ja. Wij zorgen dat alles compleet en op maat gemaakt aan u geleverd gaat worden. U ontvangt lamellen waar de ophangklemmen al aan bevestigd zijn. Daarnaast wordt het ophangsysteem speciaal voor u op maat geleverd. Het strokengordijn hoeft alleen nog te worden opgehangen. Let er wel op dat de bevestigingsmiddelen nodig voor het bevestigen van het ophangsysteem aan uw constructie niet meegeleverd worden. Wij kennen niet de aard van de ondergrond.

U kunt het vergelijken met het ophangen van een huishoudelijk gordijn, maar dan minder licht. U dient het ophangsysteem te bevestigen boven de opening en vervolgens kunt u de lamellen inhangen. U kunt onze stapsgewijze montage instructie vinden onder https://pvclamellen.nl/zelfmontage. Werk onder alle omstandigheden veilig, met goedgekeurd materiaal en gereedschappen. U bent verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid.

Dit is afhankelijk van de ondergrond waar de hakenlijst op bevestigd gaat worden. Selecteer het type schroeven of bouten op basis van de ondergrond (staal, beton, steen, hout). De gaten van de hakenlijsten meten rond 6mm. De kern van de bout of schroef zou dus nooit meer dan 5,5mm. mogen zijn. De draagkracht per bevestigingspunt zou minimaal 5kg. moeten zijn. Bij hoge gordijnen, of gordijnen met 400*4 lamellen adviseren wij een draagkracht van 10kg. per bevestigingspunt. Deze draagkracht is veelal terug te vinden op de verpakking van de geselecteerde bevestigingsmiddelen.

Montage is bespreekbaar. Een strokengordijn is echter een relatief goedkoop product. Houdt er dan ook rekening mee dat bij het inschakelen van een montageservice de kosten van het voorrijden en de arbeid, de kosten van het strokengordijn kunnen overschrijden. Bij een bestelling van een groot strokengordijn, of meerdere gordijnen kan het wat gunstiger worden. U kunt altijd contact met ons opnemen om dit te bespreken. 

Vanwege het economisch kunnen transporteren zijn de lamellen opgerold ingepakt. Na het ophangen zit deze vorm er vaak nog steeds in. Onder invloed van het eigen gewicht en de heersende temperatuur heeft dit wat tijd nodig voordat alle lamellen recht hangen. Doorgaans ongeveer een week. Daarnaast dienen de lamellen direct na ontvangst uitgepakt en afgerold te worden.

Een gemiddelde lamel van 300*3mm en 3meter lang weegt inclusief klem circa 3,5kg. Lamellen van 200*2mm wegen grofweg de helft hiervan, en lamellen van 400*4mm grofweg het dubbele. Hier kunt u een reële inschatting mee maken. Afhankelijk van de lengte (veel korter of langer dan 3meter) loopt het verschil iets uit. De diverse PVC kwaliteiten maken geen substantieel verschil in het gewicht.

Dat is sterk afhankelijk van de afmetingen, de lamelkeuze, de overlap, en het ophangsysteem. Omdat hier erg veel variabelen in zitten is dit lastig om snel uit te rekenen. Een gemiddeld gordijn (300*3 met 1 overlap) weegt grofweg 5,5kg/m2. Het zwaarste gordijn (400*4mm met 4 overlap) weegt maximaal 10kg/m2.

Dit is mogelijk tot een bepaalde hoek. Iedere strook krijgt een unieke lengte. Daarom is deze variant niet via de konfigurator te bestellen. Neemt u alstublieft contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

Omdat de PVC vrij is van weekmakers is er bij normaal gebruik geen gevaar voor mens en dier. Al onze additieven voldoen aan de Europese richtlijn REACH. Bij einde gebruik dient u zorg te dragen dat de PVC in de juiste afvalcontainer terechtkomt.

Veelzijdig toepasbaar

Onze Service