Strokengordijn
binnen het Antistatische bereik

In omgevingen waar kans bestaat op een ontvlambare of explosieve atmosfeer is het zaak om alle mogelijke ontstekingsbronnen vooraf te elimineren. Statische elektriciteit is een gevaarlijke ontstekingsbron en bouwt zich onzichtbaar op in materialen die slecht geleiden of geïsoleerd in de omgeving staan. Zachte PVC Lamellen zijn een voorbeeld van goede isolatoren waar deze vorm van ontsteking kan plaatsvinden. Om binnen dit toepassingsgebied de voordelen van een strokengordijn te kunnen bieden is een kwalitatief hoogwaardige antistatische PVC opgenomen in ons assortiment. Deze transparante PVC bezit naast eigenschappen als hoge sterkte en flexibiliteit, ook additieven die er voor zorgen dat de opbouw van statische elektriciteit is uitgesloten. Daarmee is deze PVC zeer geschikt voor chemische omgevingen, mijnbouw, laboratoria en vele andere.

Elektrostatisch gevoelige gebieden

Naast het feit dat elektrostatische energie een ontstekingsbron kan vormen voor brand of explosies, is deze energie ook een gevaar voor alle elektronische apparatuur. Ontregeling, (onverklaarbare) storingen of het aanrichten van onherstelbare schade in hardware zijn de belangrijkste risico’s. Deze risico’s zijn ondenkbaar in datacenters, de halfgeleiderindustrie of andere elektrostatisch gevoelige gebieden. Daarom is binnen dit bereik een antistatisch strokengordijn toe te passen. Deze bestaat uit antistatisch transparante PVC van de hoogste kwaliteit. Opbouw van statische elektriciteit is uitgesloten.

Advies Antistatisch PVC Gordijn

De beschikbare antistatische PVC is verkrijgbaar in lamellen van 200x2mm en 300x3mm. De 2mm dikke PVC lamellen zullen wat soepeler in doorgang zijn, bijvoorbeeld bij personenverkeer), en de 3mm dikke lamellen scoren net even wat beter op het gebied van (geluid)isolatie, en zijn aan te raden bij de wat langere lengtes. In onze konfigurator kunt u eenvoudig uw antistatische gordijn op maat samenstellen, en daar verschijnt vanzelf een advies bij elke ingevoerde lengte. Verder is ook de gekozen overlap van de lamellen van invloed op voorgaande zaken. In de konfigurator zijn informatieblokken te vinden om u hier in te adviseren.

Technische data Antistatische PVC

Kort:
Gebruikstemperatuur:     -15°C t/m +50°C
Warmtegeleiding:             0,16 W/m.K
UV-Bestendig:                   ja
Geluidsisolatie:                35 dB (zie technische spec voor meer info)

Lichtdoorlatendheid:       85%

Algemene Industrie

Koel- en Vriescellen

Hygiënische Sector

Paard- en (vee)stallen