PVC Strokengordijnen
voor koel- of vriescellen

Ook in koele ruimtes moet er gewerkt kunnen worden. En dan wel zo praktisch mogelijk, zonder dat er een vrije uitwisseling van koude of warme lucht tussen geklimatiseerde ruimtes mogelijk is. Daarom biedt PVC Lamellen Zentrum, speciaal voor toepassing in het bereik van koel- of vriescellen en koel- of vrieshuizen, strokengordijnen aan in de kwaliteit “Diepvries” en “Super Diepvries”. Het verschil met onze standaard PVC zit in de flexibiliteit bij lage temperaturen. Daar waar de standaard kwaliteit harder en minder flexibel wordt bij lage temperaturen, daar blijven de diepvrieskwaliteiten zacht en flexibel. Een goede afsluiting met lage doorgangsweerstand blijft zo gegarandeerd. Een strokengordijn hoeft bovendien niet zoals een deur opengezet te worden, wat veel temperatuurverlies tot gevolg heeft. Een strokengordijn gaat slechts open op de positie en contour van hetgeen er doorheen gaat. Zowel personen als transportmiddelen. Doordat een strokengordijn volledig transparant is, is het tevens op het gebied van veiligheid een goede keuze. In- en uitgaand verkeer is aan beide zijden van het gordijn volledig in het zicht. Een ideale keuze dus als het gaat om het tegengaan van onnodige temperatuurverliezen daar waar het werk zo min mogelijk belemmering ondervindt.

En er zijn meer oplossingen mogelijk. Denk aan het afschermen van gekoelde producten in de schappen van supermarkten, koelwagens of doorgangen van Horeca keukens naar de gekoelde opslagruimte. Ook vleesverwerkende bedrijven hebben baat bij de diepvrieskwaliteit door de constant lagere binnentemperatuur. Voor dit bereik is echter ook nog de antibacteriële PVC verkrijgbaar.

Advies Strokengordijn koelruimten

Het meest belangrijk in het keuzeproces is dat u kiest voor de juiste diepvrieskwaliteit. Stelt u eerst vast welke binnentemperatuur heerst en stem daar de PVC keuze op af. De uiterste gebruikstemperaturen vindt u onderstaand. Ons advies voor optimaal gebruik ligt bij de standaard diepvries kwaliteit binnen een temperatuurbereik van +15°C tot en met -18°C en bij de super diepvries lamellen binnen een bereik van +5°C tot en met -28°C. Let op dat u niet koeler gaat dan noodzakelijk. De super diepvries PVC zal bij hoge temperaturen bijvoorbeeld zo zacht kunnen worden dat de lamellen wat meer aan elkaar blijven kleven. Dit belemmerd een soepele doorgang.

Wat daarnaast van belang is, is dat de temperatuur aan beide zijden van het gordijn in balans is. Een te groot temperatuurverschil tussen binnen en buiten (de zogenoemde delta T / ΔT) zou condensvorming op de lamellen kunnen veroorzaken. Buiten het feit dat dit de doorkijk verminderd is bij een te grote ΔT de kans op plasvorming aanwezig, waarbij gevaar voor uitglijden of slippen ontstaat.

U kunt in onze konfigurator kijken naar de mogelijkheden. Mocht deze geen invulling bieden aan uw unieke situatie neem dan gerust kontakt met ons op. Wij staan u graag te woord en kunnen meedenken over technisch slimme oplossingen.

Technische data Diepvries PVC

Kort:

Gebruikstemperatuur:     -25 t/m +30°C (diepvries) / -60 t/m +15°C (super diepvries)
Warmtegeleiding:             0,16 W/m.K
UV-Bestendig:                   ja
Geluidsisolatie:                35 dB (zie technische spec voor meer info)
Lichtdoorlatendheid:       85%

Algemene Industrie

Hygiënische Sector

Paard- en (vee)stallen

Antistatisch bereik