PVC Strokengordijn
in de hygiënische sector

Daar waar het aankomt op voedselveiligheid is hygiëne een basisvereiste. Alle materialen en contactoppervlakken in de buurt van voedselbereiding en of opslag dienen geschikt te zijn om potentiele bronnen van besmetting te voorkomen. Gladde oppervlakten zijn daarbij cruciaal en zorgen voor slechte hechting van vuil welke een voedingsbodem voor bacteriën kan zijn. Indien het materiaal ook nog anti-bacteriële eigenschappen bezit is hygiëne te waarborgen. Speciaal voor dit bereik heeft PVC Lamellen Zentrum de geurloze antibacteriële PVC in het assortiment: Foodsafe. Ideaal om als scheiding te dienen in of aan ruimten waar voedselbereiding, of voedselopslag plaatsvindt. Zo is een betere klimaatbeheersing in die ruimte mogelijk doordat er geen vrij verlies van temperatuur is tussen ruimten onderling. Bovendien is het strokengordijn een goede afscherming tegen insecten, vuil, stof en meer. En dat alles op een hygienisch verantwoorde manier; onze PVC voldoet onder andere aan de ISO 22196 en bezit de hoogste antibacteriële werking. De Foodsafe PVC is daarnaast transparant zodat er goed zicht is op beide kanten van de afscheiding. Al met al een goede en slimme keuze voor toepassing in de voedselverwerkende industrie, zoals slachthuizen, slagerijen, bakkerijen, restaurants en algemene handel of opslag.

De antibacteriële lamellen zijn echter ook in tal van andere sectoren zeer geschikt. Denk hierbij aan ziekenhuizen, farmacie, gezondheidscentra of scholen.

Advies antibacterieel Strokengordijn

Binnen het antibacteriële toepassingsbereik is de keuze: Foodsafe PVC. De keuzes die volgen hebben met name te maken met de praktische wensen. Indien er vaak personen door het gordijn lopen, is het zaak om een wat lagere doorgangsweerstand te creëren. Dat kan door te kiezen voor PVC lamellen met een breedte van 200mm en een dikte van 2mm en een overlap van 1 haak. Stelt u echter hogere eisen aan de isolatie, bijvoorbeeld als het gordijn een scheiding vormt met een ruimte waar een andere temperatuur heerst, dan kan gekozen worden voor een iets dikkere PVC Lamel of een grotere overlap. 

U kunt in onze konfigurator kijken naar de mogelijkheden. De meeste gordijnen zijn hier mee te configureren, waarna ze eenvoudig online besteld kunnen worden. Mocht dit geen invulling bieden aan uw unieke situatie neem dan gerust kontakt met ons op. Wij staan u graag te woord en kunnen meedenken over technisch slimme oplossingen.

Technische data Foodsafe PVC

Kort:
Normen foodsafe:            ISO 22196 en JIS Z 2801
Gebruikstemperatuur:     -15°C t/m +50°C
Warmtegeleiding:             0,16 W/m.K
UV-Bestendig:                   ja
Geluidsisolatie:                35 dB
Lichtdoorlatendheid:       85%

Algemene Industrie

Koel- en Vriescellen

Paard- en (vee)stallen

Antistatisch bereik